Burmistrz Teresa Substyk złożyła zebranym życzenia noworoczne
fot. UM w Solcu Kujawskim
Noworoczne życzenia złożone przez burmistrz Teresę Substyk, przewodniczącego rady miejskiej Bartłomieja Czakiego i# ks. proboszcza parafii Św. Stanisława Biskupa i Męczennika Andrzeja Stachowicza skierowane do uczestników spotkania noworocznego, które odbyło się w Soleckim Centrum Kultury 28 grudnia, miało wspólny mianownik.
Wszyscy odnieśli się do trudnych momentów, z którymi borykamy się na co dzień przez pandemię. Burmistrz przekazała kilka informacji o planowanych przedsięwzięciach na przyszły rok. Zebrani usłyszeli o dalszej budowie dróg i ścieżek rowerowych, rozpoczęciu pierwszego etapu zagospodarowania terenu po Nasycalni, oddanych trasach rowerowych i planowanym zagospodarowaniu terenów nadwiślańskich. Na koniec życzyła dobrego nowego roku, zdrowia i pomyślności. Przewodniczący podziękował za obecność na spotkaniu, podkreślił, że decyzje podejmowane w mijającym roku pozwalają patrzeć w przyszłość z optymizmem. Ks. proboszcz z kolei podkreślił, żeby troszczyć się o zdrowie nasze i innych, a słowa, które wypowiadamy, także w przestrzeni publicznej, nie raniły. Był również koncert tria smyczkowego Infinito i występ Krzysztofa Filasińskiego z SCK.
Materiał: UM w Solcu Kujawskim
Galeria
Czytaj również
Dodaj komentarz
Budynek Dworca Kolejowego. Poznajemy kolejny zabytek naszego miasta
Budynek dworca kolejowego w Solcu Kujawskim powstał w 1898 roku. Jest to budynek# murowany z ryzalitami, posiadający fundament kamienny z obramieniami otworów w cegle.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!