Na konkurs nadesłano 86 fotografii
Jury oceniło wspaniałe prace
Fot. GOK Nowa Wieś Wielka
Gminny Ośrodek Kultury w Nowej Wsi Wielkiej zorganizował zabawę dla dzieci.# Impreza połączona była z wystawą zdjęć z konkursu fotograficznego „Mój zwierzak w obiektywie” oraz podsumowaniem akcji „Pomóżmy zwierzętom przetrwać zimę w schronisku”.
W trakcie wesołej zabawy, jury w składzie: Joanna Kin (gminna radna), Tomasz Herman (wiceprzewodniczący rady gminy) oraz Krzysztof Tomczyk (zawodowy fotograf), oceniało 86. wspaniałych i przepięknych prac, które wpłynęły na konkurs. Wyniki ogłoszono na zakończenie mikołajkowej imprezy. Przyznano miejsca w kolejności:
I - Angela Antzoulatos (zdjęcie nr 82),
II - Kamila Domagała (zdjęcie nr 71),
III - Wojciech Pachocki (zdjęcie nr 66),
IV - Beata Sieradzka (zdjęcie nr 83),
V - Zuzanna Rudzka (zdjęcie nr 39),
VI - Machał Florek (zdjęcie nr 77).
Wyróżniono Sławomira Wełnitza (zdjęcie nr 52) oraz Wojciecha Świtałę (zdjęcie nr 49). Zwycięzcy otrzymali cenne nagrody ufundowane przez Gminny Ośrodek Kultury w Nowej Wsi Wielkiej. Wszyscy uczestnicy konkursu (28 osób) otrzymali pamiątkowe dyplomy, oraz słodkie upominki od Aleksandry Antzoulatos.
Materiał: GOK Nowa Wieś Wielka
Galeria
Czytaj również
Dodaj komentarz
Ciekawostki rolnicze z gminy. Uprawa buraka cukrowego
Dziś opowiemy o wyjątkowej postaci - Józefie Budzie. A w związku z tym, że #na okolicznych polach rozpoczęły się już wiosenne prace, nie zabraknie w naszej ciekawostce też wątku rolniczego.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!