Policja złapała dwóch kierowców pod wpływem. Skontrolowano ponad 700 kierowców

fot. KWP Bydgoszcz
Policjanci z Komisariatu Policji Bydgoszcz-Błonie skontrolowali# 724 kierujących. Wszystko w ramach przeprowadzonych działań weekendowych „Bezpieczny Weekend”. Dwóch kierujących straciło prawo jazdy, gdyż jeden jechał autem w stanie nietrzeźwości, natomiast drugi pod wpływem środka odurzającego.
W miniony weekend dzielnicowi oraz policjanci ogniwa patrolowo- interwencyjnego z komisariatu na Błoniu przeprowadzili działania „Bezpieczny Weekend”. Działania te miały na celu wyeliminowanie z ruchu osób, które będąc pod wpływem alkoholu lub innych substancji zabronionych stwarzają realne zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Funkcjonariusze na ulicach osiedli dokonywali kontroli trzeźwości kierujących wykorzystując do tego nowoczesne urządzenie Alco-Blow.
W trakcie minionego weekendu policjanci skontrolowali łącznie 724 kierujących. Niestety dwóch kierujących wsiadło „za kółko” w stanie nietrzeźwości i środka odurzającego. Natomiast pasażer w jednym z tych pojazdów posiadał jeszcze środki odurzające. Nie uniknął również odpowiedzialności kierujący za kierowanie pojazdem bez uprawnień. Wszyscy stracili prawo jazdy, a ich sprawą zajmie się sąd.
Materiał: kom. Łukasz Gładkowski/ KP Bydgoszcz Błonie
Czytaj również
- Pożar samochodu osobowego. Strażacy na miejscu zdarzenia
- Znaleziono ciało 68-letniej kobiety. Mężczyzna usłyszał zarzut zabójstwa
- Zasnął za kierownicą. Wjechał w bariery energochłonne
- Groźnie wyglądająca kolizja. Auta zderzyły się na skrzyżowaniu
- Prowadził łódź mając prawie 3 promile. Grożą mu dwa lata
Dodaj komentarz
Wzrost płacy minimalnej w dwóch etapach. Ile wyniesie podwyżka?

W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie wzrośnie w dwóch etapach. Od 1 stycznia płaca minimalna wynosić ma 4242 zł, a od 1 lipca – 4300 zł.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Jedzenie do biura. Jak komponować zdrowe i smaczne posiłki

Regularne spożywanie pełnowartościowych posiłków# sprawia, że wydajność pracownika wzrasta aż o 25% – tak wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowie. Dobrze zbilansowany posiłek jest zatem niezbędny w czasie wielu godzin spędzonych w pracy, niezależnie od formy jej wykonywania.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!