Wieczerza wigilijna „Wrzosu”
Przy stołach było gwarno i wesoło
Fot. Bożena Sas
Koniec 2018 roku zbliża się wielkimi krokami. Przed nami Święta Bożego Narodzenia. W dniu 14 grudnia w restauracji Gastro-Naft Seniorzy z klubu „Wrzos” i zaproszeni goście spotkali się na Wieczerzy Wigilijnej.
Przewodniczący Klubu Seniorów „Wrzos” Czesław Lipka powitał seniorów i gości w osobach: wójta gminy Wojciecha Oskwarka, ks. kanonika Michała Stolarskiego i ks. Michała Hinza, dyrektor GOPS Grażynę Wojtera-Moskal, kierownika Środowiskowego Domu Samopomocy Annę Wieloszyńską, dyrektora GOK Włodzimierza Tomczaka, sołtysa Nowej Wsi Wielkiej Wiesławę Słaboszewską oraz seniorów honorowych: Łucję i Henryka Cwierdzińskich, Genowefę i Czesława Racinowskich, Marię Moskal i Zofię Pachut, życząc przybyłym zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego 2019 Roku.
Zaproszeni goście złożyli seniorom życzenia Świąteczne i Noworoczne, następnie wszyscy podzielili się opłatkiem. W tym dniu przypadły również urodziny naszej koleżanki Reni Nowickiej, której złożyliśmy życzenia, wręczyliśmy kwiaty oraz zaśpiewaliśmy tradycyjne 100 lat.
Zasiedliśmy do wspólnej wieczerzy wigilijnej delektując się smacznymi potrawami. Wesoło śpiewaliśmy kolędy. Spotkanie wigilijne upłynęło w bardzo miłej rodzinnej atmosferze.
Materiał: Czesław Lipka
Galeria
Czytaj również
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!