Rozstrzygnięto konkursy „Bezcenny Krajobraz”. Ich prace będą wystawione
fot. Gminne Centrum Kultury w Białych Błotach
Wyłoniono zwycięzców konkursu plastycznego i fotograficznego „Bezcenny Krajobraz”. Prace uczestników zostaną# uroczyście przedstawione na wernisażu w GCK w Białych Błotach.
W konkursie fotograficznym nagradzano młodzież i dorosłych w osobnych kategoriach wiekowych.
Wśród młodzieży zwyciężyli:
Witold Grabowski — I miejsce
Oliwia Koniec — II miejsce
Witold Grabowski — III miejsce (druga fotografia)
Wśród dorosłych zwycięzcami byli:
Damian Grabowski — I miejsce
Karolina Drążkowska — II miejsce
Magdalena Kropidłowska — III miejsce
Karolina Drążkowska — III miejsce (druga fotografia)
Anna Durau — wyróżnienie
Grażyna Drążkowska – wyróżnienie
W konkursie plastycznym brała udział jedynie młodzież i dzieci, stąd podzielono je na 3 kategorie wiekowe.
Kategoria 9 – 10 lat:
Ola Kowalska — I miejsce
Zuzanna Wielgosz-Kurek — I miejsce
Maja Kapturska — II miejsce
Marianna Skórska — II miejsce
Blanka Matłowska — II miejsce
Kornelia Kapturska — III miejsce
Zuzanna Wielgosz-Kurek — wyróżnienie (druga praca)
Kaja Karczewska — wyróżnienie
Oliwia Klomfas — wyróżnienie
Kategoria 11 lat:
Alicja Chybicka — I miejsce
Antonina Stalmirska — II miejsce
Agnieszka Kondrat — III miejsce
Kategoria 12 lat:
Julia Pliszka — I miejsce
Kornelia Kalka — I miejsce
Helena Kierszwicka — II miejsce
Dawid Deręgowski — III miejsce
5 stycznia zostaną wystawione prace w Gminnym Centrum Kultury w Białych Błotach. Odbędzie się tam wernisaż prac konkursowych i rozdanie nagród.
Prace fotograficzne można zobaczyć tutaj
Prace plastyczne można zobaczyć tutaj
Czytaj również
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!