Trzecie WTK Młodzików i Juniorów w tenisie stołowym. Wystartowało 65 zawodników
fot. Łukasz Czarczyński
7 i 8 stycznia rozegrano w Gniewkowie pierwsze w tym# roku zawody indywidualne – trzecie Wojewódzkie Turnieje Klasyfikacyjne w kategoriach młodzików oraz juniorów. UKS "Top" Solec Kujawski reprezentowało, aż dwunastu zawodników.
W sobotnich zmaganiach młodzików, kolejny świetny w ostatnim czasie występ zanotował Bartek Maciejewski, który po wartościowych wygranych uplasował się na doskonałym piątym miejscu. Bardzo dobry występ zaliczył także rocznikowo jeszcze żak (kategoria młodsza) Oskar Olędzki, który ostatecznie był 11. Cyprian Piekutowski zakończył zawody na miejscu 13, Wiktoria Tołysz – 17, zaś Lena Mazurek – 25. Wystartowały 34 dziewczęta oraz 31 chłopców.
Dzień później w rywalizacji juniorów soleccy zawodnicy nie osiągnęli już takich sukcesów. Co prawda prawie każdy z zawodników wygrał jakiś pojedynek, jednak ostatecznie wystarczyło to do zajęcia następujących miejsc: Maria Klepacz – 17, Nataniel Marjanek, Stanisław Kaczan, Przemysław Nowicki i Nikodem Waldowski – 25, Kacper Kozak i Hubert Jankowski – 33. Wystartowały 22 juniorki oraz 39 juniorów.
Kolejne zawody indywidualne, w których UKS Top weźmie udział, tym razem w kategoriach seniorów, kadetów oraz żaków już niebawem.
Materiał: Łukasz Czarczyński
Galeria
Czytaj również
- Indywidualne Mistrzostwa Województwa w Tenisie Stołowym. Kadeci i juniorzy
- Mistrzostwo Gminy Dobrcz 2024. Turniej Tenisa Stołowego
- I Turniej Tenisa Stołowego Samorządowców. Puchar Wójta
- VII Memoriał Henryka Górnego. Udany występ młodzików
- Turniej tenisa stołowego z okazji 32 edycji WOŚP. Kto zwyciężył?
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!