Uhonorowano zasłużonych rolników. Gratulacje składał burmistrz Koronowa
fot. UM w Koronowie
Podczas wrześniowych dożynek wyróżniono i uhonorowano# mieszkańców gminy Koronowo.
Odznakę Honorową „Zasłużony dla Rolnictwa” nadaną przez ministra rolnictwa i rozwoju wsi otrzymała starościna dożynek Dorota Goś. Specjalne podziękowania od burmistrza Koronowa otrzymali starostowie dożynek.
Mieszkańcy gminy Koronowo zostali uhonorowani z okazji 40-lecia Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego Solidarność Rolników Indywidualnych.
Z rąk przewodniczącego Komitetu Obchodów 40-lecia buntów chłopskich, w tym Solidarności, Przewodniczącego Kujawsko-Pomorskiej Rady Wojewódzkiej NSZZ Rolników Indywidualnych „Solidarność Wojciecha Mojzesowicza oraz burmistrza Koronowa Patryka Mikołajewskiego gratulacje odebrali: Wiesław Kochanowski z Witoldowa, Janusz Skotnicki z Gogolinka, Wacław Goś z Gościeradza, Włodzimierz Król z Buszkowa, Eugeniusz Jóźwik z Nowego Dworu, Jan Olszewski z Wierzchucina Królewskiego, Michał Maciejewski z Wilcza, Witold Szufrajda z Tryszczyna, Marian Bociek ze Starego Dworu. Wyróżnieniem tym uhonorowano także: Leszka Sciesinskiego, Kajetana Cyckowskiego, Michała Gordona.
Materiał: UM w Koronowie
Czytaj również
Dodaj komentarz
Budynek Dworca Kolejowego. Poznajemy kolejny zabytek naszego miasta
Budynek dworca kolejowego w Solcu Kujawskim powstał w 1898 roku. Jest to budynek# murowany z ryzalitami, posiadający fundament kamienny z obramieniami otworów w cegle.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!