Dziś mamy 19 kwietnia 2024, piątek, imieniny obchodzą:
04 listopada 2021

Zakończyły się zmagania szachistów. Piotr Szybowicz okazał się najlepszy

fot. archiwum

fot. archiwum

Piotr Szybowicz (Szubin), Grzegorz Galiński (Koronowo) i# Mikołaj Włoch (Bydgoszcz) stanęli na podium w kolejnych zawodach szachowych.

3 listopada odbył się XXXVII Turniej Szachowy UKW Bydgoszcz - II Turniej Szachowy UKW Bydgoszcz w roku akademickim 2021/2022. Zawody zorganizowano na portalu Lichess przy wykorzystaniu systemu arena, tempem rapid 10 minut na uczestnika, w czasie 1 godziny. W pierwszej dziesiątce uplasowali się: I miejsce Piotr Szybowicz (BKS Chemik Bydgoszcz / UKW Bydgoszcz), II miejsce Grzegorz Galiński (Koronowo Chess Team 2020), III miejsce Mikołaj Włoch (BKS Chemik Bydgoszcz), IV miejsce Bartosz Strużek (UKW Bydgoszcz), V miejsce Marcin Rydzyński (NOK Nakło), VI miejsce Eryk Janicki (UKW Bydgoszcz), VII miejsce Przemysław Chudzik (UKS Szachowa Dwójka Szubin / Kcynia), VIII miejsce Jarosław Wiśniewski (BKS Chemik Bydgoszcz), IX miejsce Damian Binger (MLKS Krajna Sępólno Krajeńskie), X miejsce Jakub Makarewicz (SzDK Szubin / Kcynia).

Materiał: PS

Oceń artykuł: 8 11

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły

Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)