Dziś mamy 22 lutego 2024, czwartek, imieniny obchodzą:
27 października 2022

Marek Bagrowski na pierwszym miejscu Aktywnego Września!

fot. UG w Dąbrowie Chełmińskiej

fot. UG w Dąbrowie Chełmińskiej

Dużym osiągnięciem może pochwalić mieszkaniec naszej gminy, zajmując# 1 miejsce podczas rywalizacji aktywny wrzesień w konkurencji „bieganie” z wynikiem 1510,07 km, w której uczestniczyło 634 zawodników z całej Polski.

Sportowiec nie spoczął na laurach, w niedzielę 23października ukończył „39. Toruń Maraton” z wynikiem 03:48:25 zajmując 6 miejsce w kategorii wiekowej.

Marek Bagrowski z zawodu jest ratownikiem medycznym, podczas startów uczestniczy w oznakowanej koszulce i numerze startowym z napisem „Ratownik Medyczny”. W razie potrzeby w stanie nagłego zagrożenia życia i zdrowia, udziela pierwszej pomocy medycznej, to jest postawa godna naśladowania.

Serdecznie gratulujemy oraz życzymy dalszych sukcesów.

Materiał: UG w Dąbrowie Chełmińskiej

Oceń artykuł: 4 5

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Poznajemy nasze sołectwa... Otorowo - Makowiska

Pierwsza wzmianka związana z historią Otorowa pochodzi z 1280 r., kiedy# w efekcie porozumienia miedzy księciem Mściwojem a księciem Ziemomysłem, wieś Otorowo i Łęgnowo w dowód uznania otrzymał kasztelan Dobiesław Sądowic. W roku 1577 powstała wieś zwana Otorowskim Młynem.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)