Koniec sezonu rowerowego? Nic z tego! Zapraszamy do rywalizacji
fot. UM w Bydgoszczy
Na dworze coraz chłodniej, poranki witają przymrozkiem, wieczorne mgły i# deszczowe dni nie ułatwiają aktywności na świeżym powietrzu. Jednak trudno nam rozstać się z rowerem. Wypatrujemy złotej polskiej jesieni, szukając sposobności na rowerowe wycieczki. A może w ogóle nie odstawiacie swojego jednośladu na czas niesprzyjającej aury? Tym lepiej bo mamy dla Was konkurs!
Dla wszystkich miłośników rowerów, którym niestraszna jesienna słota, przygotowaliśmy specjalną dwutygodniową rywalizację pn. „Nie-oficjalne zakończenie sezonu”.
W ten sposób postanowiliśmy zagrzać Was do rowerowej aktywności w towarzystwie jesiennej aury oraz uczcić zbliżające się Międzynarodowe Święto Roweru (24 października).
Rywalizacja potrwa w dniach 18-31 października br.
Jak dołączyć do rywalizacji?
Rywalizacja ma charakter otwarty. Wystarczy pobrać bezpłatną aplikację „Aktywne Miasta” i dołączyć do akcji w zakładce „Rywalizacje”. Dołączyć do zabawy można będzie od momentu jej udostępnienia w aplikacji, do ostatniego dnia października. Wykonując trening należy włączyć aktywność jazda na rowerze lub kolarstwo i ruszyć w drogę.
Żadna rywalizacja nie obędzie się bez nagród
Tym razem postanowiliśmy nagrodzić pierwsze trójki w siedmiu kategoriach wiekowych kobiet i mężczyzn: 0-17, 18-24, 25-34, 35-44, 45-54, 55-64, 65+. Nagrodami w rywalizacji są koszulki rowerowe. Ranking uczestników będzie na bieżąco dostępny w panelu „Rywalizacje” w aplikacji.
Szczegóły w regulaminie.
Materiał: UM w Bydgoszczy
Czytaj również
Dodaj komentarz
Ciekawostki rolnicze z gminy. Uprawa buraka cukrowego
Dziś opowiemy o wyjątkowej postaci - Józefie Budzie. A w związku z tym, że #na okolicznych polach rozpoczęły się już wiosenne prace, nie zabraknie w naszej ciekawostce też wątku rolniczego.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!