Dziś mamy 24 września 2023, niedziela, imieniny obchodzą:
17 sierpnia 2022

Pojawiły się regaty nad zalewem. O puchar walczyły 24 łódki

fot. UG w Osielsku

fot. UG w Osielsku

13 sierpnia Klub Żeglarski z Osielska był organizatorem regat żeglarskich na# akwenie Zalewu Koronowskiego. Były to już 28 regaty o puchar Komondora klubu.

Piękna żeglarska pogoda pozwoliła na rozegranie 5 wyścigów w czterech klasach. Znakomita obsada regat - szczególnie w klasie Finn spowodowała, że na brzegu akwenu zgromadziła się duża rzesza kibiców. Nie obyło się bez kilku wywrotek, ale interwencja odpowiednich służb szybko zażegnała niebezpieczeństwo. Jak zwykle nasi zawodnicy zajęli czołowe miejsca.

W klasie T-1 zwyciężył Maciej Kowalski, w klasie Finn, gdzie startowali bardzo mocni zawodnicy z Polski trzeci był Tomasz Knasiecki, a czwarty jego brat Sebastian – wszyscy z BKŻ Osielsko. Łącznie startowało 45 zawodników w 4 klasach na 24 jachtach.

Bardzo dziękujemy władzom Gminy Osielsko za wsparcie organizacyjne i obdarowanie zawodników upominkami.

Materiał: UG w Osielsku

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Wzrost płacy minimalnej w dwóch etapach. Ile wyniesie podwyżka?

W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie wzrośnie w dwóch etapach. Od 1 stycznia płaca minimalna wynosić ma 4242 zł, a od 1 lipca – 4300 zł.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Jedzenie do biura. Jak komponować zdrowe i smaczne posiłki

Regularne spożywanie pełnowartościowych posiłków# sprawia, że wydajność pracownika wzrasta aż o 25% – tak wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowie. Dobrze zbilansowany posiłek jest zatem niezbędny w czasie wielu godzin spędzonych w pracy, niezależnie od formy jej wykonywania.

(czytaj więcej)