Liga skrzata kreuje nowe piłkarskie talenty. Zawody dzieci w piłce nożnej
fot. WKS Olimpia Wtelno
Wiele piłkarskich talentów rodzi się podczas dziecięcych zawodów. Ostatnie# 5 weekendów zostawiło za sobą wiele młodych piłkarzy którzy być może w przyszłości będą dalej rozwijać swoje piłkarskie umiejętności.
Pierwsza runda ligi Skrzata w wykonaniu Olimpii Wtelno przeszła do historii. Zawody zostały zwieńczone pięknym piknikowym turniejem we Wtelnie.
Dopisała pogoda, frekwencja i oczywiście rodzice, którzy przygotowali pyszny poczęstunek dla wszystkich ekip.
Najmłodsi adepci Piłki nożnej grali w Cekcynie, gdzie gospodarzem był Gryf, grali w Sępólnie, gdzie gospodarzem była Akademia Małego Piłkarza, grali w Tucholi (Tucholanka) i w Koronowie (Victoria). Padło z miliard goli, mnóstwo akcji i pewnie kilka narodzin świetnych Talentów.
Dziękujemy wszystkim drużynom za sportowe spędzenie tych 5 tygodni, naszym zawodnikom za super zaangażowanie i ich rodzicom za organizacje transportów oraz poczęstunku na naszym mini festynie.
Olimpie reprezentowali:
Liwia Akiełan
Marta Łaszkowska
Milena Grzela
Julia Sadkowska
Lena Umińska
Wiktor Adamiec
Natan Bednarz
Marcel Bukolt
Emil Grzela
Oliver Półrolnik
Grzegorz Starikiewicz
Jan Kwiatkowski
Jakub Bylicki
Trener Marek Socha
Kierownik Michał Wojna
Materiał: WKS Olimpia Wtelno/ red.
Galeria
Czytaj również
- Turniej Szubin Cup. II miejsce młodzika młodszego.
- Zawisza kontra Olimpia. Młodzicy wywalczyli remis
- Wisła Strzelce Górne „zmiażdżyła” Pomorzan Serock. 3 do 0 dla Wisły
- Wygrana młodzików we Wtelnie. Gospodarze pokonali piłkarzy z Pruszcza.
- Skrzaty z Olimpii Wtelno w Ciechocinku. Dwa MVP dla młodych piłkarzy
Dodaj komentarz
Ciekawostki z historii. Stare budynki sklepów w gminie
Niedziela to jak zawsze czas ciekawostek o gminie Sicienko. Dlatego też przychodzimy z# tymi rewelacyjnymi fotografiami wykonanymi w latach 70-80.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!