Zakończono rozgrywki w lidze młodzika
Młodzicy z Sicienka mistrzami!
Fot. Powierzone
Drugi raz z rzędu GKS Gryf Szymbud Sicienko wygrał ligę młodzika. Nasza drużyna udowodniła, że jest jedną z najlepszych w całym województwie!
Rywale wzmocnieni piłkarzami z pierwszej drużyny MUKS-u - obecnie najlepszego zespołu w regionie nie mieli nic do powiedzenia w spotkaniu z dobrze dysponowaną drużyną z Sicienka. Nasz zespół wygrał zdecydowanie 4:1 i udowodnił, że awans należał się piłkarzom z Sicienka.
Przypomnijmy, że w czerwcu tego roku nasz zespół również wygrał rozgrywki. Wówczas GKS Gryf Szymbud Sicienko zapewnił sobie pierwsze miejsce na dwie kolejki przed końcem sezonu. Tym razem od samego początku rozgrywek prowadził MUKS Bydgoszcz. Dopiero rzutem na taśmę w ostatniej kolejce Gryf po zwycięstwie w bezpośrednim meczu wyprzedził lidera i zajął ostatecznie pierwsze miejsce w lidze.
Skład Gryfu w obecnym sezonie: Jakub Leihs, Maciej Karczewski, Oskar Cholewczyński, Filip Perliński, Jakub Łączkowski, Szymon Lasota, Kacper Zboiński, Michał Bartol, Leszek Falba, Bartek Boliński, Paweł Bartol, Antek Syrocki, Kamil Kwasigroch, Wiktor Szymański, Kamil Dzierża, Piotr Witkowski, Olek Popa, Fabian Waliszewski, Nikodem Żuchowski.
Trener zespołu - Wiesław Wierzbanowski, kierownik - Mirosław Szymański, menadżer - Zbigniew Masiakowski.
materiał: WW
Czytaj również
- Turniej Szubin Cup. II miejsce młodzika młodszego.
- Zawisza kontra Olimpia. Młodzicy wywalczyli remis
- Wisła Strzelce Górne „zmiażdżyła” Pomorzan Serock. 3 do 0 dla Wisły
- Wygrana młodzików we Wtelnie. Gospodarze pokonali piłkarzy z Pruszcza.
- Skrzaty z Olimpii Wtelno w Ciechocinku. Dwa MVP dla młodych piłkarzy
Dodaj komentarz
Ciekawostki z historii. Stare budynki sklepów w gminie
Niedziela to jak zawsze czas ciekawostek o gminie Sicienko. Dlatego też przychodzimy z# tymi rewelacyjnymi fotografiami wykonanymi w latach 70-80.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!