Dziś mamy 26 kwietnia 2024, piątek, imieniny obchodzą:
08 października 2021

Nagrody Marszałka . "Uhonorujemy najlepszych z najlepszych!"

fot. Andrzej Goiński UMWKP

fot. Andrzej Goiński UMWKP

Autorzy najbardziej wartościowych i wyróżniających# się przedsięwzięć w trzynastu obszarach działalności publicznej, społecznej i gospodarczej po raz dwudziesty pierwszy mają szansę na prestiżowe wyróżnienia, jakimi są Nagrody Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego. Na wnioski czekamy jeszcze 12 dni!

Uhonorujemy najlepszych z najlepszych – osoby i zespoły, które swoją aktywnością, zaangażowaniem i pracą czynią dobro i służą rozwojowi regionu. Promujemy twórcze, nowatorskie przedsięwzięcia, warte naśladowania w wymiarze regionalnym, krajowym i międzynarodowym, a przede wszystkim twórcze i aktywne postawy – podkreśla marszałek Piotr Całbecki.

Nagrody Marszałka przyznane zostaną w następujących dziedzinach:

• gospodarka
• fundusze unijne
• rolnictwo i rozwój obszarów wiejskich
• innowacyjne metody stosowane w zakresie rozwoju i promocji miast i obszarów wiejskich
• nauka, badania naukowe i postęp techniczny
• edukacja
• kultura
• ochrona zdrowia
• sport
• ochrona środowiska naturalnego
• działalność społeczna i zaangażowanie na rzecz drugiego człowieka
• budowa społeczeństwa obywatelskiego
• promocja województwa.

W ramach konkursu przyznajemy również nagrody za całokształt, a także wyróżnienia specjalne za nowe, szczególnie istotne dla rozwoju regionu inicjatywy.

Szczegóły i dokumenty 

Materiał: Beata Krzemińska / rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Ciekawostki rolnicze z gminy. Uprawa buraka cukrowego

Dziś opowiemy o wyjątkowej postaci - Józefie Budzie. A w związku z tym, że #na okolicznych polach rozpoczęły się już wiosenne prace, nie zabraknie w naszej ciekawostce też wątku rolniczego.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)