Portrety, pejzaże, zwierzęta... Tłumy na wernisażu artystki z Dobrcza!

fot. KP
Wczoraj w GOK w Dobrczu odbył się wernisaż inaugurujący wystawę pt. „Boginie i motyle” autorstwa mieszkanki Dobrcza Pani Jowity Szczęsnej-Kminikowskiej.
Wystawa główna prezentuje malarstwo współczesne oraz akt. Prace są wykonane farbami olejnymi. Ponadto w salach przyległych prezentowana jest pełna twórczość malarki. Są to mi.n. portrety, pejzaże, zwierzęta.
Otwarciu wystawy towarzyszyło mnóstwo pozytywnych emocji i wrażeń artystycznych Zgromadzeni goście mieli okazję poznać artystkę i porozmawiać z nią o jej twórczości.
Wystawa jest dostępna do zwiedzania do piątku 15 września 2023 w godzinach od 8:00 do 18:00. Spotkania z autorką wystawy odbywają się codziennie od 16:00-18:00. Zapraszamy serdecznie
Galeria































Czytaj również
- Działają już drugi rok. Członkowie Klubu Seniora świętowali
- Narodowe czytanie w parku. Uczestnicy poczuli klimat tamtej epoki
- Pocztówka z moich wakacji. Poznaj laureatów konkursu
- Gminne dożynki za nami. Wręczono odznaczenia, wyróżnieni i medale
- Podziękowali za tegoroczne plony. Deszczowe dożynki w Sicienku
Dodaj komentarz
Wzrost płacy minimalnej w dwóch etapach. Ile wyniesie podwyżka?

W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie wzrośnie w dwóch etapach. Od 1 stycznia płaca minimalna wynosić ma 4242 zł, a od 1 lipca – 4300 zł.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Jedzenie do biura. Jak komponować zdrowe i smaczne posiłki

Regularne spożywanie pełnowartościowych posiłków# sprawia, że wydajność pracownika wzrasta aż o 25% – tak wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowie. Dobrze zbilansowany posiłek jest zatem niezbędny w czasie wielu godzin spędzonych w pracy, niezależnie od formy jej wykonywania.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!