Wypadek na "krajówce". Kierowca i pasażer przetransportowani do szpitala

fot. OSP Brzoza
W piątek, 3 listopada niebezpiecznie było na drodze krajowej nr 10. W rejonie Bydgoskiego Parku Technologiczno-Przemysłowego doszło do groźnego zdarzenia drogowego.
Służby zostały wezwane w rejon bydgoskiej strefy przemysłowej i ul. E. Petersona w piątek, 3 listopada o godzinie 12.10. W działaniach brały udział jednostka PSP w Bydgoszczy, zastępy z OSP Brzoza i OSP Solec Kujawski, wezwano także zespół ratownictwa medycznego oraz policję. Funkcjonariusze ustalili, że kierujący pojazdem ciężarowym marki Scania z naczepą nie dostosował się do znaku ustąp pierwszeństwa i wykonał manewr skrętu w lewo wyjeżdżając z parku przemysłowego. Spowodowało to zderzenie z citroenem berlingo. – Uczestnicy zdarzenia byli trzeźwi. Kierowca oraz pasażer citroena zostali zabrani do szpitala. Kierowcy scanii policjanci zatrzymali prawo jazdy. W tej sprawie prowadzone jest postępowanie w kierunku wypadku – poinformowała kom. Lidia Kowalska z zespołu prasowego KMP w Bydgoszczy. Zderzenie na drodze krajowej nr 10 przyczyniło się do znacznych utrudnień w ruchu. Wytworzył się spory korek.
Czytaj również
Dodaj komentarz
Wzrost płacy minimalnej w dwóch etapach. Ile wyniesie podwyżka?

W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie wzrośnie w dwóch etapach. Od 1 stycznia płaca minimalna wynosić ma 4242 zł, a od 1 lipca – 4300 zł.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Jedzenie do biura. Jak komponować zdrowe i smaczne posiłki

Regularne spożywanie pełnowartościowych posiłków# sprawia, że wydajność pracownika wzrasta aż o 25% – tak wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowie. Dobrze zbilansowany posiłek jest zatem niezbędny w czasie wielu godzin spędzonych w pracy, niezależnie od formy jej wykonywania.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!