Dziś mamy 29 lutego 2024, czwartek, imieniny obchodzą:
12 lutego 2024

Na DW 254 prace trwają. Karty rozdaje aura

fot. freepik

fot. freepik

Trwa kompleksowa modernizacja drogi wojewódzkiej nr 254 Brzoza – Łabiszyn – Barcin. #Wykonawca nie przerwał prac, pomimo że jest zima i formalnie mógł to zrobić. Zimowa przerwa na budowach drogowych w całym kraju trwa od 15 grudnia do 15 marca.

Nasi czytelnicy sygnalizują, że na budowie DW 254 „nic się nie dzieje”. - To nie tak. Wykonawca naprawdę dokłada wszelkich starań, aby kontynuować prace, aczkolwiek warunkiem koniecznym są odpowiednie warunki pogodowe. Nadzorujemy tę inwestycję, patrzymy budowlańcom na ręce – zapewnia Michał Sitarek, rzecznik prasowy Zarządu Dróg Wojewódzkich w Bydgoszczy. Zapraszamy do artykułu Gazety Pomorskiej z dnia 11 lutego 2024 r. pn. Na drodze wojewódzkiej nr 254 Brzoza -  Barcin prace trwają. Zima ich nie przerwała.

Materiał: Gmina Nowa Wieś Wielka

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Śladami naszej historii. Okruchy Przeszłości

Niedaleko od bydgoskich rogatek, Przedmoście. Na wypadek konieczności prowadzenia wojny obronnej nie przewidywano# długotrwałych działań na Pomorzu, dlatego umocnienia obronne na tym terenie nie zostały w większym zakresie rozwinięte.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)